Előválasztás | június 20-26.

Vegyél részt Te is az előválasztáson és támogasd a Momentum főpolgármester-jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort!

Most Te döntheted el, ki legyen Tarlós István kihívója!

A június 20. és 26. között megrendezett budapesti előválasztás célja, hogy megtaláljuk azt az ellenzéki jelöltet, aki az őszi főpolgármester-választáson le tudja győzni Tarlós Istvánt és a Fideszt. 

Szavazz Te is a számodra szimpatikus jelöltre, válasszuk ki a legesélyesebb jelöltet!

 

MI AZ AZ ELŐVÁLASZTÁS?

Az előválasztás egy ellenzéki kezdeményezés, annak érdekében, hogy a budapesti polgárok dönthessék el, ki induljon Tarlós Istvánnal és Fidesszel szemben az őszi önkormányzati választásokon.

Az előválasztáson június 20-tól 26-ig, tehát összesen 7 napig szavazhatsz, amennyiben budapesti állandó- vagy ideiglenes lakcímed van. Személyesen a Budapest 15 pontján elhelyezett sátorban szavazhatsz. Online is lehet szavazni, de ehhez Ügyfélkapuval kell rendelkezned, vagy előzetesen offline regisztrálnod kell június 20-ig.

Minden szavazási típusnál kötelező feltétel az Adatkezelési Hozzájárulás elfogadása, és a személyes adatok hiteles igazolása. A személyes adatokat kizárólag az aHang kezeli, és az előválasztás után 2 héttel megsemmisíti őket.

KIK INDULNAK AZ ELŐVÁLASZTÁSON?

Jelenlegi állás szerint
Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum, Karácsony Gergely, az MSZ és a Párbeszéd, 
valamint Kálmán Olga, a DK jelöltje
vesz részt az előválasztáson.

Gyakori kérdések az előválasztáshoz

Mikor lehet szavazni?

Június 20. és 26. között, 7 nap áll rendelkezésre, hogy szavazzanak a szimpatikus jelöltre. Ennek az előválasztásnak a győztese lesz majd ősszel Tarlós egyetlen kihívója.

Hol lehet szavazni az előválasztáson?

Az előválasztás az összes jelölt részvételével június 20-26. között lesz, Budapest nagyobb csomópontjain személyesen, és országszerte online.

Személyes szavazáshoz Budapest legforgalmasabb terein lesz felállítva 15 sátor, amelyben egész nap lehet majd szavazni. A pontos helyszínekért keresd majd a Momentum Facebook oldalát.

Online is lehet majd szavazni, amelyre regisztrálni kell június 20-ig, személyesen a Széll Kállmán téren vagy ha van Ügyfélkapud, online az AHang honlapján (https://terjed.ahang.hu/campaigns/elovalasztas/).

Mi a szavazás menete?

Az előválasztáson szavazni június 20-26. között Budapest forgalmas pontjain tudsz majd, ehhez mindenképp vidd magaddal a lakcímkártyád és személyi igazolványod (vagy útleveled, jogosítványod).

Online is tudsz szavazni, de ehhez Ügyfélkapu, vagy előregisztráció szükséges legkésőbb június 20-ig.

Ki szavazhat az előválasztáson?

Mindenki, akinek budapesti állandó vagy tartózkodási lakcíme van.  

Mit kell tenni a személyes szavazáshoz?

Ha személyesen szavaznál, egyelőre semmi dolgod nincs. Amivel érdemes már most számolni: személyesen csak Budapest nagyobb csomópontjain lehet majd június 20-26. között napközben szavazni, így amennyiben nagyon limitált időd van hétköznap munkaidőben, vagy már most tudod, hogy elutazol azon a héten, szavazz inkább online!

Ha biztosan tudsz majd időt szakítani, akkor az előválasztás hetében, június 20-26 között látogass el Budapest forgalmasabb pontjain felállított sátrak egyikébe, hogy szavazhass. Fontos, hogy mindenképp vidd magaddal a lakcímkártyád, és személyazonosító igazolványt (pl. személyi igazolvány).

 

A pontos helyszínek megismeréséhez, időpontokhoz kövesd pl. a Momentum Facebook oldalát, itt rendszeresen közzétesszük majd a friss információkat:

Mit kell tenned, hogy online szavazhass?<br />

Ha online szavaznál, de nincs Ügyfélkapud, előregisztrálni kell június 20-ig. Ezt megteheted Budapesten személyesen a Széll Kállmán vagy a Blaha Lujza téren, június 13-tól. Ne felejtsd el magaddal vinni a lakcímkártyád és a személyazonosító iratod (pl. személyi).

Miért kell személyesen jelentkezni az online szavazáshoz?

Adatvédelmi és azonosítási okokból. Az adatvédelmi jogszabályok értelmében különleges személyes adatokat csak egyértelmű jelzés mellett (pl. írásos aláírás) lehet kezelni, az előválasztási részvétel pedig politikai preferenciát tükröz, hiszen résztvevői deklaráltan az ellenzék jelöltjét keresik.

Ha az online szavazást nem előzte volna meg a személyes adatok hiteles ellenőrzése, elég lett volna egy e-mailcím megadása, ennek ellenőrzésre gyakorolt következményeit pedig mindenki könnyen beláthatja, aki regisztrált valaha új emailcímet.

Mi lesz az adataimmal?

A személyes adatokat kizárólag az AHang kezeli, amely meglesz semmisítve az előválasztás után 2 héttel.

Tetszik? Nem tetszik? Van javaslatod? Írd meg!

10 + 7 =

Impresszum
Copyright 2019 © 
Momentum Mozgalom 
Minden jog fenntartva!

Impresszum       Copyright 2019 © Momentum Mozgalom Minden jog fenntartva!